Je eigen Facebook-pagina

Een Facebook en/of Instagram-account is perfect om je boek en jezelf als auteur meer visibiliteit te geven. Het is een makkelijke manier om je boek tot bij je lezers te krijgen en om je lezer te helpen om jou als auteur te leren kennen.

Hoe begin je eraan?

Zowel een Facebook als Instagram-account zijn gratis aan te maken. Je vult je gegevens in, en je kan meteen starten met het toevoegen van al je vrienden en kennissen.

Waarmee moet je rekening houden?

Facebook
Op Facebook kun je verschillende soorten posts publiceren. Je kan een link plaatsen naar een interessant artikel, een mooie foto, een gewoon stukje tekst of zelfs een poll. Experimenteer met je Facebook-account en ontdek de mogelijkheden.

Instagram
Instagram draait rond foto’s (links werken hier bijvoorbeeld niet). Je trekt hier de aandacht van je volgers met authentieke en goede foto’s. Tekst is hier minder belangrijk maar moet wel aanwezig zijn. Hiernaast werkt Instagram met hashtags (#) Dit zijn tags die je toevoegt aan je foto’s om ze te categoriseren.

Heb jij een nieuw kinderboekje uitgebracht dan is het dus nuttig om de hashtags: #kinderboek toe te voegen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat Facebook en Instagram gemeen hebben is het gebruik van emoji’s. Ze zijn perfect om je tekst luchtiger te maken en emoties toe te voegen. Een overzichtje nodig van alle emoji’s? Dat vind je op emojipedia.

testbericht

07/05/2022

test gunther

07/05/2022

Laat een reactie achter