Je eigen website

Zoals je ongetwijfeld weet is het belangrijk om je boek via meerdere kanalen te verkopen. Zo vergroot je jouw doelgroep en dus ook je afzetmarkt. Een eigen website is dan ook een uitstekende manier om je verkoop online te stimuleren. Er zijn heel wat hulpmiddeltjes om een eigen website te bouwen maar ondanks alle tools blijft dit voor veel mensen een moeilijke opdracht. Wat verkies jij?

Zelf aan de slag gaan?

Er zijn verschillende tools die je gratis kan gebruiken om een eigen website te bouwen. De meest bekende is zonder twijfel “Wordpress”.   

“WordPress is een systeem om een website, blog of een webshop mee te beheren zonder dat je hiervoor (veel) technische kennis nodig hebt.”

Volgens hun eigen website, is maar liefst 30% van alle websites opgemaakt via WordPress. Naast WordPress heb je nog enkele gelijkaardige tools zoals Jimdo en Wix. Ook deze tools zijn eenvoudig in gebruik en werken heel intuïtief.

5 tips voor een topwebsite!

Tip 1: Hou je tekst luchtig en relevant

Niemand leest graag een tekst zonder layout. Op een website wil je snel de juiste informatie vinden op een duidelijke manier. Een duidelijke layout is dus vanzelfsprekend.

Tip 2: Taalvoutjes zijn no no no go

Taalfoutjes overkomen iedereen. Maar spot je ze? Corrigeer ze dan zo snel mogelijk. Nog beter dan genezen? Juist! Ze voorkomen. Tip 1: laat je werk nalezen. Een foutloze website straalt vertrouwen uit.

Tip 3: Gebruik de juiste foto’s

Met de juiste foto’s verduidelijk je informatie en maak je jouw site luchtiger. Gebruik dus ook de juiste afbeeldingen. Overduidelijke “stockfoto’s” (zoals we Shutterstock, iStock en Adobe Stock noemen) stralen geen authenticiteit uit, en zijn dus niet altijd gepast. Leuke gratis foto’s nodig? → Pexels, Unsplash of Freepik.

Tip 4: Optimaliseren voor de zoekmachine (SEO)

Heel belangrijk voor een website is dat die gevonden wordt in Google. Heel wat ingrepen om dit te bevorderen kan je zelf instellen op je website. Dit onderwerp alleen is stof genoeg voor uitgebreide blogpost. Hoe je dit aanpakt lees je hier.

Tip 5: Denk aan het auteursrecht

Het is verleidelijk om een leuke afbeelding van Google te kopiëren en te gebruiken op je website. Maar dit is echter tegen de regels van het auteursrecht. Controleer dus altijd heel goed of je de toestemming van de auteur hebt om die afbeelding te gebruiken. Plagiaat is not done en wordt ook afgestraft door Google, wat natuurlijk jouw plaats in de zoekresultaten niet ten goede komt!

Een website op maat voor jou laten maken?

Zeggen die gratis tools jou niets en heb je toch meer hulp nodig? Dan kan je ons steeds contacteren. We helpen je graag verder om een website op maat voor jou te maken.

Ontdek meer van Uitgeverij Het Punt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

0
Jouw aankopen
  • No products in the cart.