Biografie

Afbeelding auteur

Aafke Theunis

Ik ben Aafke.

De dubbele a van aapje, aangezien ik vroeger scoutsleidster was en mijn totem goedhartig kapucijnaapje is.

De f van fantasierijk.

De k van kwetteraar, in de goede zin van het woord, want babbelen daar houd ik van!
En de e van enthousiast.

Sommigen kennen mij als juf Aafke. Ik geef dan ook met hart en ziel les. Dit jaar begin ik aan mijn tiende jaar als leerkracht. Ik sta dolgraag in mijn vijfde en zesde leerjaar (een graadklas) in Basisschool De Fruitboom, Sint-Truiden. Dat ik van lesgeven hou, is niet zo gek, als je bedenkt dat Frans, mijn opa, wiskundedocent was!

De appel valt bij mij echt niet ver van de boom, want mijn creativiteit dank ik aan mijn papa, Patrick Theunis. Met wie ik trouwens het liefst van al samenwerk!

Ons eerste prentenboek ‘Knetter, knisper, knater, dit blus je niet met water!’ is begin 2020 uitgegeven bij Uitgeverij het Punt. Zoek maar eens op!

Als je wilt weten wat één van mijn favoriete dieren is (tip: de ene dag kruipt het, de andere dag hangt het en tot slot vliegt het) en als je wil weten hoe verliefdheid voelt, dan moet je dit boek zeker eens lezen.

‘Kakentoe in het oorwoud’ is ons tweede boek, het ademt een echte junglesfeer uit en is verscheurend leuk! Ja… wat ik daarmee bedoel, ontdek je beter zelf!

Ziezo, enthousiast als ik ben, kriebelt het bij mij al om aan het volgende boek te beginnen.