Biografie

Afbeelding auteur

Chantal Proost

4 april 1963
Op een doordeweekse donderdag weerklinkt in een Turnhouts ziekenhuis het geschrei van een baby, elfde in een rij van 6 broers en 4 zussen. Zoals het jaartal vertelt, hebben we bij de opmaak van dit boek net het rijk van de zestigers mogen betreden én veel ervaringen rijker.
Ervaringen die me gemaakt hebben tot wie ik ben en mag zijn. Bepaalde jaren waren speciaal: 1984, het jaar van ons huwelijk dat in 1988, 1989, 1991 en 1993 met de komst van onze 2 zonen en 2 dochters, nog meer glans kreeg. Ook kleinkinderen verrijken reeds ons leven.
Dertig jaar lang was ik leerkracht in het middelbaar onderwijs. Op het vlak van menselijke contacten was dit een constante en vooral boeiende uitdaging. Toen mijn gezondheid besliste dat het één en ander moest wijzigen, openden zich erg onverwacht heel andere paden en ik besloot dan ook na 30 jaar een andere weg in te slaan. Tijd om andere talenten en gaven verder te ontwikkelen. Schrijven, schilderen en een eigen praktijk in bijberoep werden mijn nieuwe passies die me elke keer dag opnieuw blijven verrassen.