Biografie

Afbeelding auteur

Gert Maene

Ik ben geboren in Brugge op 19 augustus 1968 en groeide op een groot gezin.
Mijn grootste hobby was boeken lezen en al heel vlug schreef ik mijn eerste verhalen en boeken, maar nooit vond ik de tijd en de energie om iets echt af te werken en uiteindelijk te publiceren.
Ik studeerde af als bachelor voor het secundair onderwijs en vond, na een drietal jaar aan het werk te zijn geweest als trainer van zeeleeuwen en dolfijnen in het dolfinarium van Brugge, al vlug mijn weg naar het onderwijs. Ook hier vond mijn passie voor het schrijven haar weg en dit vooral in de publicatie voor verschillende schooltijdschriften en vakliteratuur.
Als opvoeder en leraar engageerde ik me ook voor het schrijven of herwerken en regisseren van een aantal toneelstukken. Frankenstein, Bloed en Liefde, Gezichtsverlies, Romeo en Julia, TEST…
Ik leefde me uit, maar na een aantal jaar les te hebben gegeven lokte een andere uitdaging in het onderwijs me. Ik werd pedagogisch directeur in Hotelschool Spermalie in Brugge, daarna directeur in het Sint-Bernardus-instituut te Knokke en coördinerend directeur voor de scholengemeenschap Oostkust. Ook in deze job kon ik mijn talenten als schrijver verder ontwikkelen. De taal was een stuk academischer en de inhoud was formeel, maar toch bleef ik mijn weg vinden. Nu en dan kon ik me uitleven in het schrijven van nieuwe artikels in vakliteratuur of voor intern gebruik.

Nu ben ik sinds een tweetal jaar aan het werk voor de grootste Vlaamse onderwijsvakbond, COC. Ik ben er begeleider in functioneren voor COnneCt een dienst die onderwijspersoneelsleden die problemen ondervinden bij hun functioneren wil ondersteunen. In het kader van deze functie schrijf ik op regelmatige tijdstippen een bijdrage in Brandpunt, het tijdschrift voor alle 42.000 leden van COC.

Ik heb dus altijd graag en veel geschreven. Leraars adviseerden mij verder te schrijven, vrienden vonden dat ik een grote fantasie had, familie, collega’s en kennissen reageerden altijd lovend op wat ik schreef.
Kortom, ik droomde er al langer van ooit een boek te schrijven. Ik wachtte op inspiratie en tijd en die kwam er tijdens een reis in Catalonië. Ik kon op een nacht de slaap niet vatten en ik kreeg een idee voor een boek. Ik ben toen, buiten op het terras, de koffie in de aanslag en met een fantastisch zicht op de glooiende heuvels bij het krieken van de dag, mijn verhaal begonnen. We zijn nu heel wat jaren verder en mijn eerste boek is af.