Biografie

Afbeelding auteur

Melanie Willems

Melanie Willems is een belgisch artiest .Ze is een schilderes alsook dichteres en schrijfster. Ze is een autodidact. Verschillende prijzen behaald.Woonachtig te tongeren,

Melanie werd laureaat 1988 schilderkunst 'Stedelijke prijs van Schone Kunsten' te Tongeren. Haar werk is veel geprezen en ontving verscheidene prijzen en bekroningen. Ze ontving een erepenning voor poëzie en schilderkunst van de schepen van cultuur in Aarschot.

Maar zo kreeg ze ook het zilver erekruis der verdienste in Duitsland en het gouden erekruis voor beeldende kunst en poëzie in Cuba Santiago.

Van het impressionisme in zachte kleuren, werd haar werk sterker in kleur, dieper van binnen uit, en werd het expressief neigend naar abstractie.

Naast olieverf op doek, hoofdzakelijk met palet, maakt ze ook aquarellen.

Ze nam deel aan heel wat tentoonstellingen, alleen en in groepsverband in binnen- en buitenland: Nederland, Duitsland en zowat in alle grote Belgische centra zoals Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Aarschot, Tessenderlo, Genk, Spa , Tongeren enz. Ze stelt regelmatig tentoon in het Amby Hotel Veemarkt 2 te Tongeren.

Recent werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan de Expo LIQUID Exhibition in Buenos Aires (Argentinië).

Ze werd lid van de Limburgse Federatie, de Kunstkring Jekervallei, de Tongerse Kunst- en Schrijverskring, en de Internationale Kunstkring Nederlanden Aarschot.

Zij publiceerde reeds de dichtbundels "Wat heet geluk", "Nostalgie", "Glazen hart", "Parelend zweet", "Bladgoud" en "Het pleintje".

Werk van haar werd o.a. geselecteerd voor de "Broeder Max Prijs Tessenderlo", de tentoonstelling "Kuns-Pruve", de " Stedelijke Prijs Aquarel ", internationale tentoonstelling in het Museum van Remscheid (D), enz..

Ze werd verder laureaat van de "Stedelijke Prijs van Schone Kunsten" te Tongeren en kreeg ook een Eremedaille van de Internationale Kunstkring voor haar bijdrage in de kunst op internationaal vlak..

Werk van haar bevindt zich in privë bezit in Belgie, Australie, Canada, USA, Duitsland en Nederland.