Biografie

Afbeelding auteur

Rudi Bagusat

Ik ben Rudi Bagusat uit Genk.
In 2018 gaf uitgeverij Het Punt mijn eerste boek uit.
‘De avonturen in Paasland’ waren mijn eerste echte stappen als auteur en illustrator. Eindelijk had ik het gedurfd de sprong te wagen.
Ondertussen ben ik als schrijver en illustrator alleen maar gegroeid en heb ik de kans gekregen meerdere boeken te mogen illustreren.
Ik ben een oldschool tekenaar in hart en nieren, maar sinds ik volledig digitaal teken en ontwerp is er een nieuwe wereld voor me opengegaan. Tekenen is voor mij een tweede natuur, een passie die ik niet kan omschrijven. Creatief bezig zijn en zoeken naar unieke insteken voor hartverwarmende illustraties zijn mijn drijfveer.
Ik ben veelzijdig en kan me in meerdere stijlen creatief uitdrukken. Ik kan mijn stijl dan ook niet in een hokje plaatsen, maar toch: als je alles langs elkaar legt zie je duidelijk dat het van mij is.
Kinderboeken illustreren en schrijven is mijn ding, nu meer dan ooit tevoren. En de mooie kansen die ik via Uitgeverij Het Punt krijg zijn fantastisch. Elke samenwerking verliep vlot en correct.
Door hun vertrouwen kan ik doorgaan en mijn ding blijven doen. Voor de lezertjes, de voorlezende mama’s en papa’s waarvan ik hoop dat mijn verhalen en mijn illustraties een glimlach op hun gezichten toveren.